Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Glasvezel  is een haardunne vezel van glas.

Glasvezel wordt onder meer toegepast als optische vezel in telecommunicatie, waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Doordat het licht in de glasvezel een bijzonder kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt, is reflectie gegarandeerd en blijft het licht in de vezel door interne reflectie. Voor deze toepassing moet de vezel aan zeer specifieke eisen voldoen.

Omdat de snelheid van licht erg hoog is profiteren we dus van deze eigenschap en kunnen we rekenen op super snelle data overdracht. De communicatie via glasvezel is daarmee een stap in de toekomst waarmee we nog vele jaren vooruit kunnen.

Lijkt het nog als de dag van gister dat we nog allemaal een antenne op het huis hadden staan, nu gaat al bijna alles via ondergrondse kabel netwerken. Door de enorme ontwikkeling op het gebied van communicatie lopen we hier tegen belemmeringen aan. De belangrijkste belemeringen zijn de capaciteit en natuurlijk de snelheid waarmee data over deze netwerken getransporteerd kunnen worden.

Bij glasvezel vallen deze belemmeringen weg, bovendien is er ten opzichte van de CAI netwerken nog een groot voordeel. Iedereen die nu gebruik maakt van het CAI netwerk communiceert nu met een aantal andere mensen over een kabel. Bij massaal gebruik kan dit als gevolg hebben dat de snelheid hier negatief door beinvloed wordt. Bij glasvezel is het zo dat elk aansluitadres zijn eigen kabel heeft en daarmee niet langer afhankelijk is van het gebruik door buurtgenoten. De snelheid en capaciteit van de aansluiting worden door alleen U gebruikt.

Nieuws

 • Service en Afhaalpunt
  Informatie opening tijdens de Lockdown
  Lees meer >>
 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 17:00
  vrij van 13:00 - 17:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier