Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Hieronder vind u uitleg over de diverse HDMI versies. 

HDMI 1.1

De oudste versie is hdmi 1.1. Deze versie ondersteunt de doorvoer van standaard en full hd video, acht kanalen van 192 KHz (on)gecomprimeerd geluid, 8 bit kleurdiepte en dvd-audio.  Hdmi 1.1 ondersteunt het afspelen van hd-beelden tot een maximale resolutie van 1920 x 1080 door gebruik te maken van een standaard hdmi-connector. Het gaat hier dan wel om beelden die zijn opgebouwd uit twee halfbeelden, beter bekend als interlaced beelden. Op zich is er niets mis met hdmi 1.1, de interlaced hd-beelden zien er veel beter uit dan die van een dvd of standaard televisie en het surround geluid klinkt prachtig. Maar het kan nog beter.

HDMI 1.3 

Hdmi versie 1.3 ondersteunt namelijk een bandbreedte van 10.2 Gbps, waardoor kijken naar ‘progressieve’ beelden (1920 x 1080p) mogelijk is. Dit levert de beste beeldkwaliteit van dit moment op. Tevens kent hdmi 1.3 betere kleurnuances voor vollere kleuren en worden er ook meer kleuren weergegeven. Deep Color zorgt ervoor dat kleuren in 10 bit, 12 bit en 16 bit kunnen worden weergegeven, terwijl x.v.Color de RGB-kleurruimte vergroot, waardoor het aantal gebruikte kleuren twee maal zo groot is. Met mooiere beelden tot gevolg. Hebt u een hd-camera dan kunt u die via de nieuwe hdmi Mini Connector nu direct aansluiten op de televisie. De laatste belangrijke vernieuwing van hdmi 1.3 is de ondersteuning voor de nieuwe hd-audioformaten Dolby TrueHD en DTS-HD. Het voordeel van hd-geluid is dat het net weer even iets beter klinkt, waardoor u nog meer van uw film kunt genieten.

 

HDMI 1.4

Apparatuur met de hdmi versies 1.1 en 1.3 is al volop verkrijgbaar. Anders is dat met de onlangs aangekondigde hdmi versie 1.4. Naar verwachting zullen pas in 2010 de eerste apparaten verschijnen die hdmi 1.4 ondersteunen.

Met hdmi 1.4 wordt het mogelijk om een internetconnectie te delen met een hdmi-kabel. Meerdere utp-kabels voor het aansluiten van de gameconsoles en mediacenters zijn dan niet meer nodig. Tevens zorgt de nieuwe Ethernet Channel ervoor dat u eenvoudig bestanden kunt kopiëren van het ene naar het andere apparaat. Het aantal kabels kan nog verder worden verminderd door de toevoeging van een Audio Return Channel. Hierdoor hebben hdtv’s die direct geluid ontvangen van de kabel of satelliet geen extra kabel meer nodig om het geluid via de av-receiver te kunnen afspelen.

 

 

Nieuws

 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 18:00
  vrij van 13:00 - 20:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier