Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

De LCD TV heeft op de nog korte tijd dat ze op de markt zijn een storm aan ontwikkelingen doorgemaakt. Zoals dat met zo veel technische producten gaat zijn de eerste LCD TV's al sterk verouderd in techniek ten opzichte van de huidige TV's.

We zullen de diverse typen die er nu zijn eens op een rij zetten:

(standaard) LCD TV met CCFL backlight
LCD met LED backlight
3D LCD

(standaard) LCD TV met CCFL backlight

Dit is op dit moment nog het meest voorkomende type, maar de opmars van LED backlight is niet te stoppen. Bij dit type wordt gebruik gemaakt van buislampjes welke achter het scherm zitten. Voordeel van dit systeem ten opzichte van de andere zijn er eigenlijk niet.

LCD met LED backlight

De nieuwe formule in LCD TV's zijn toch wel de LED backlight systemen. Ja ook deze nieuwe techniek heeft al weer meerdere systemen met allen hun eigen voordelen. Bij LED backlight wordt gebruik gemaakt van LED lampjes welke de CCFL buisjes vervangen. Voordelen zijn dunnere apparaten en een betere regeling van de lichtsterkte. Het zal duidelijk zijn dat een lichtbuisje over de hele lengte een sterkte aan licht geeft. Op de kleur zwart is dit natuurlijk niet erg wenselijk, met LED wordt dit geregeld en daarom is b.v.b. de kleur zwart meer zwart. In energieverbruik is de LED TV ook een stuk zuiniger in energieverbruik, wat op zich weer het voordeel heeft dat een LED backlight TV minder warmte afgifte heeft.

 

3D LCD

Vers van de pers zijn het  de 3D LCD TV's welke de serie compleet maken. 3D betekend niet meer en niks minder dan een TV waarmee u diepte kunt zien, mits u een bron afspeeld welke met deze techniek ondersteund. Er zijn natuurlijk weer meer manieren om een 3D TV te maken en inmiddels hebben we zo'n 3 systemen op de markt welke deze techniek bereiken op ieder hun eigen manier.
Of u nu al een dergelijk toestel moet aanschaffen.... Op dit moment is er nog te weinig aanbod aan 3D materiaal om optimaal van u aankoop te kunnen genieten. Als het zo lang gaat duren als de breedbeeld techniek, dan wachten we nog wel even. Op zich een mooie techniek, maar helaas nog te weinig aanbod..

 

Nieuws

 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 18:00
  vrij van 13:00 - 20:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier