Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Invriescapaciteit
Het is belangrijk uzelf de vraag te stellen hoeveel u over het algemeen in een keer wilt invriezen. Wilt u bijvoorbeeld regelmatig na een eigen oogst, grote hoeveelheden groente snel invriezen? Let dan goed op de invriescapaciteit per 24 uur van de vriezers. Een diepvrieskist kan over het algemeen meer etenswaren invriezen per 24 uur.

Sterren
Een diepvries krijgt naarmate zijn vriescapaciteit een aantal sterren toegewezen. Vrijwel alle diepvriezers hebben de vriesklasse van 4 sterren. Het is pas mogelijk om in een 4 sterren vriezer producten in te vriezen. Bij een koelkast met vriesvak moet u nog wel op het aantal sterren letten. Bij de goedkopere modellen komt 1 of 2 sterren nog wel voor.

 

 

* * * * Het invriezen van levensmiddelen is hierin mogelijk.
* * * Bevroren levensmiddelen kunnen enkele weken bewaard blijven.
* * Bevroren levensmiddelen kunnen enkele dagen bewaard blijven.
* Mogelijkheid tot het invriezen van ijsblokjes.


Algemeen
De meeste diepvrieskasten zijn voorzien van een etagefrostsysteem. Dit houdt in dat je in alle laden kunt invriezen. Toch zijn er modellen waar dit niet mogelijk is. Wanneer de kast niet goed geïsoleerd is, of als de vrieselementen niet door de hele kast verdeeld zijn, is het mogelijk dat een diepvrieskast alleen maar kan invriezen in b.v. de bovenste 2 laden. Je ziet dan vaak boven in de kast 1 of 2 roosters zitten, die de bovenste 2 laden voorziet van extra invriescapaciteit. Wanneer de producten in deze lade(n) zijn ingevroren kunt u de producten verplaatsen naar lager gelegen laden.

Door het Etage frost ofwel het FrostSafe-systeem wordt er boven en onder elke lade koude lucht geproduceerd. Hierdoor kunt u elke lade zowel voor invriezen als bewaren gebruiken. Het lastige verleggen van de ingevroren producten is nu niet meer nodig.

Naarmate u etenswaren sneller invriest blijft de houdbaarheidsdatum langer geldig, en ook blijft de smaak en kwaliteit optimaal behouden. Een diepvriezer met een invriesschakelaar dient na de invriestijd handmatig weer uitgeschakeld te worden. Met een invriesautomaat schakelt de diepvriezer na afloop van de invriesprocedure automatisch weer op normaal vriezen terug. Dit levert een bijdrage tot het besparen van energie.

Met de NoFrost- techniek behoort het ontdooien en dus het leegmaken van de diepvriezer tot het verleden. De diepvriesproducten worden met gekoelde circulatielucht ingevroren en de luchtvochtigheid naar buiten getransporteerd,

 

er ontstaat geen ijsafzetting en dus hoeft u de vriezer nooit te ontdooien.

Het is ook goed om op de bewaartijd bij stroomuitval te letten. Kiest u voor een wat langere bewaartijd bij stroomuitval, dan komt u niet voor verrassingen te staan als de stroom een paar uur is uitgevallen.

 

 

 

Nieuws

 • Service en Afhaalpunt
  Informatie opening tijdens de Lockdown
  Lees meer >>
 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 18:00
  vrij van 13:00 - 20:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier