Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Beladingcapaciteit en wasprogramma’s
De meeste wasmachines hebben een beladingcapaciteit van 5, 6 of 7 kilo. Er is echter een keuze tussen 4,5 kg tot zelfs al 11 kg. Welke beladingcapaciteit jij het beste kunt kiezen is afhankelijk van de grote van het huishouden en het aantal wassen dat je draait in de week. Aan te raden is om de wastrommel niet helemaal vol te proppen tot er niks meer bij kan. De doorspoeling van het wasmiddel door het wasgoed is bij een extreem volle trommel erg lastig, het wasprogramma duurt erg lang en de was zal erg gekreukt uit de trommel komen. Een wasmachine met een 6 kilo trommel is bij een tweepersoonshuishouden dan ook vaak een prima keuze. Een toets "halve belading" is erg handig als je regelmatig kleine hoeveelheden wast. Dit programma is afgestemd op kleine wasjes en energiezuiniger. Het zuinigste was je echter nog altijd door volle trommels te draaien, maar in de praktijk gaat deze vlieger vaak niet op omdat je snel weer over je was wilt beschikken.

Veel wasmachines zijn ook voorzien van een kort programma, of een opfrisprogramma. Met een dergelijk programma kun je snel en makkelijk bijvoorbeeld rokerige kleding opfrissen. Ook kledingstukken die maar één keer gedragen zijn kun je zo handig opfrissen. Grote vlekken kun je met een opfrisprogramma niet verwijderen.

Ook zijn er wasmachines die een apart programma hebben voor handwas. Handwas hoef je dan niet meer met de hand te doen. Voor wol is er een speciaal wolprogramma op de meeste machines, waarvan sommige machines zelfs zijn uitgerust met een speciale wolkorf.

Steeds meer wasmachines beschikken tegenwoordig over stoomprogramma’s. Het voordeel van stoomwassen t.o.v. het traditionele ‘waterwassen’ is dat stoom in een korte tijd alle plekken van de wastrommel bereikt en dieper in de vezels van het wasgoed kan doordringen dan een reguliere wascyclus met water. Het reinigt dus grondiger en zorgt voor minder beschadiging aan de kleding. Verder zorgt het stoomprogramma ervoor dat de was kreukvrij uit de trommel komt. Dit wil niet zeggen dat je nooit meer hoeft te strijken, maar het gaat een stuk gemakkelijker en je bent sneller klaar. De aanschafprijs van een wasmachine met stoomfunctie ligt wel hoger dan een vergelijkbaar model zonder deze functie, echter krijgt je er enkele gemakken voor terug. Ideaal voor bijvoorbeeld huishoudens die veel te wassen (en dus te strijken) hebben. Er zijn naast wasmachines met stoomprogramma’s ook wasdrogers met stoomprogramma’s op de markt.

Warm water aansluiting
Sommige wasmachines beschikken over een warm water aansluiting, ook wel hotfill genoemd.Dit bespaart de energie van het opwarmen van het water tot de gewenste temperatuur. In plaats van één waterslang worden er twee waterslangen aan de machine gekoppeld. Eén voor het koude water en één voor het warme water. Let dus op dat er een warm water aansluiting in de buurt van de machine aanwezig is. Wanneer een machine omgebouwd moet worden tot hotfill, wegen de kosten niet echt op tegen de besparing van energie. Het ombouwen van de machine voor het geschikt maken van hotfill kost tussen de €150 en €200 (per fabrikant verschillend). Om dit terug te verdienen bent u minimaal 2500 wasbeurten verder. De gemiddelde levensduur van een wasmachine is zo’n 3000-3500 wasbeurten. Uiteraard is de levensduur sterk afhankelijk van merk en type.
 

Nieuws

 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 18:00
  vrij van 13:00 - 20:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier