Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

De motor
Alle wasautomaten zijn voorzien van een motor, welke zorgt voor de centrifugekracht van de machine. Er zijn kortweg twee aandrijvingmechanismen te onderscheiden. De eerste is aandrijving van de motor d.m.v. koolborstels en de tweede is rechtstreekse aandrijving van de motor (koolborstelloze motor).

Waar voorheen alle wasmachinemotoren werden aangedreven door koolborstels en een snaar zien we tegenwoordig steeds meer koolborstelloze motoren. De voordelen van dit systeem is dat de motor een stuk stiller kan functioneren door de directe aandrijving en dat het aan minder slijtage onderhevig is. De naam die fabrikanten aan dit koolborstelloze systeem geven verschilt. AEG noemt dit bijvoorbeeld ‘Silent System Plus’, LG ‘Direct Drive’ en Miele ‘FU-motor’. Om het overzichtelijk en duidelijk te houden voor jou als consument houden wij het algemeen en geven we dit verschil bij de wasmachines simpel aan als: ‘koolborstelmotor’ of ‘koolborstelloze motor’.

Slimme wasmachines
Er zijn wasautomaten die zijn uitgerust met Fuzzy intelligentie. Deze 'slimme' wasmachines zijn uitgerust met een mooi stukje elektronica. De machine houdt verschillende dingen zelf in de gaten, zoals de hoeveelheid schuim in de trommel. De machine beslist dan zelf of een extra keer spoelen noodzakelijk is. De machine kan bijvoorbeeld zelf het juiste waterverbruik vaststellen.Ook de gelijkmatigheid van de belading kan worden gecheckt en indien nodig gecorrigeerd.

Het nadeel van deze 'zelfdenkende' machines is dat de wasprogramma's een stuk langer kunnen duren en dat soms zelfs de extreem vuile was niet meer goed schoon wordt. De reden hiervan is dat het waterverbruik behoorlijk afneemt. Vaak is de oplossing om het waterniveau dan op hoog in te stellen, of om aan te geven dat je in het programma graag een keer extra wilt spoelen. Je zult merken dat de vuile vlekken dan wel verwijderd worden.

Wanneer een wasmachine weinig water verbruikt heeft het vuil ook meer de mogelijkheid om aan te koeken in de wasmachine. Het is dan ook een aanrader om de wasmachine af en toe te laten draaien op een temperatuur van 95 graden. Dit reinigt uw machine van binnen grondig, en het zal de levensduur van de machine verlengen.
 

Nieuws

 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 18:00
  vrij van 13:00 - 20:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier