Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Wasresultaat en energieverbruik
Bij wasmachines is natuurlijk het wasresultaat van belang. Dit wordt aangegeven door de letters A t/m G op het energielabel. Van deze zeven energieklassen staat A voor het beste wasresultaat en G voor het slechtste. Bijna alle wasmachines hebben tegenwoordig wasresultaat A.Wasmachines met het energielabel B worden ook nog wel verkocht, maar energielabel C tot en met G zul je niet of nauwelijks meer aantreffen.

Het energieverbruik wordt ook aangegeven met dezelfde cijfers. Energielabel A zul je het meeste aantreffen, al worden de wasmachines steeds zuiniger en zuiniger. Zo is energieklasse A+ 10% zuiniger dan energieklasse A en is energieklasse A++ 20% zuiniger dan energieklasse A.


Voorbeeld van een energielabel
 

Droogresultaat
Was moet niet alleen schoon, maar ook behoorlijk droog uit de machine komen. Hoe droog het wasgoed na het wassen uit de wasmachine komt wordt bepaald door het toerental waarop de wasmachine centrifugeert.

De prestatie van de centrifuge wordt aangegeven door de centrifugesnelheid en door het droogresultaat.Ook dit droogresultaat wordt aangegeven door de letters A t/m G. Wat betreft het toerental geldt: hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de machine komt. Een wasmachine met een hoge centrifugesnelheid vereenvoudigt weer het werk van de droger. Het verschil tussen 1000 en 1200 toeren is aanzienlijk. Het restvochtpercentage bij 1000 toeren is 58%, bij 1200 is dit 52%. Dit verschil is in de praktijk goed te merken. Het restvochtpercentage bij 1400 toeren is 50%, bij 1600 toeren is dit slechts 44%. Het verschil tussen 1200 en 1400 toeren is echter minder groot dan tussen 1000 en 1200 toeren. Als je de beschikking hebt over een wasdroger of overweegt in de toekomst een wasdroger aan te schaffen, kun je beter een wasmachine met droogresultaat A of B kopen en minstens 1200 toeren. Als je uiteenlopende wassen draait, bijvoorbeeld van jeans tot zijde, is het handig als je de centrifugesnelheid kunt aanpassen. Delicate stoffen kun je dan minder hard laten draaien. Sommige fijne was mag juist niet worden gecentrifugeerd. Belangrijk zijn dan ook de mogelijkheden van de centrifuge. 

 

Nieuws

 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 18:00
  vrij van 13:00 - 20:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier