Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Zenderwijziging Canal Digitaal

Zenderwijzigingen per 1 mei 2012

Met ingang van 1 mei 2012 zijn er enkele uitbreidingen en veranderingen binnen het zenderaanbod via de satelliet. We zetten ze hier even voor je op een rijtje.
 

 •           VRT splitst Ketnet/Canvas op
 •           10 nieuwe Duitse HD-zenders, vrij te ontvangen via de satelliet 
 •           ARTE HD, Das Erste HD en ZDF HD veranderen van frequentie
 •           Private Spice vervangt Daring!TV
 •           Eurosport 2 (vanaf 1 juli) ook in HD

VRT splitst de zender Ketnet/Canvas in twee aparte zenders
 
Met ingang van 1 mei splitst de VRT de zender Ketnet/Canvas op in twee aparte zenders. Dit kan gevolgen hebben voor de ontvangst van Ketnet.
Canvas
De zender Canvas blijft ongewijzigd beschikbaar als HD-zender op de bestaande satellietpositie 23,5. Daarnaast zal Canvas te zien blijven in de standaard kwaliteit op satellietpositie 19,2. Voorlopig blijft deze situatie dus onveranderd.
Ketnet
De Vlaamse jeugd- en kinderzender Ketnet wordt met ingang van 1 mei (uitsluitend nog) in MPEG-4 doorgegeven. Om Ketnet ook na 1 mei 2012 te kunnen blijven ontvangen dien je over een HD-ontvanger te beschikken.
De satellietposities ASTRA 19,2 en ASTRA 23,5 blijven voor Ketnet vooralsnog ongewijzigd.
Ketnet vind je vanaf 1 mei op positie 39 in zowel de HD- als standaard zenderlijst.
Overgangsperiode van 1 tot en met 13 mei 2012
Tijdens de overgangsperiode van dinsdag 1 tot en met zondag 13 mei blijft Ketnet ook op het oude kanaal beschikbaar, maar in een kleiner beeldformaat en met een doorverwijzing naar het nieuwe kanaal. Vanaf maandag 14 mei is Ketnet alleen nog te ontvangen op het nieuwe kanaal.
Vanaf 14 mei
Op de oude gecombineerde zender Ketnet/Canvas verandert de naam in ‘Canvas’. Op de nieuwe Ketnet zender ontvang je vanaf nu enkel Ketnet.
De definitieve splitsing van Ketnet en Canvas is dus pas vanaf 14 mei. Tot die tijd zijn de zenders dubbel te ontvangen. En heb je de tijd om je zenderlijst te vernieuwen, of om je apparatuur aan te passen.
Kijk je met een HD-ontvanger?
Kun je op dit moment Ketnet/Canvas in HD ontvangen? Dan heeft de opsplitsing van Ketnet/Canvas met ingang van 1 mei 2012 voor jou géén gevolgen. Je moet wel de ontvanger laten fastscannen.

10 nieuwe Duitse HD-zenders, vrij te ontvangen via de satelliet
Met ingang van 1 mei 2012 krijg je er in een keer 10 nieuwe Duitse HD-zenders bij. Deze zenders zijn vrij te ontvangen met een HD-ontvanger en een dubbele kop.
De volgende nieuwe zenders krijg je er bij:
• 3Sat HD
• BR HD
• KI.KA HD
• NDR HD
• PHOENIX HD
• SWR HD
• WDR HD
• ZDFinfokanal HD
• ZDF.kultur HD
• ZDFneo HD
In de standaard zenderlijst zullen de Duitse HD-zenders terug te vinden zijn vanaf positie 140.
ARTE HD, Das Erste HD en ZDF HD veranderen van satellietpositie
De 3 Duitse zenders ARTE HD, Das Erste HD en ZDF HD wisselen op 1 mei van frequentie.

 
Private Spice vervangt Daring!TV
Heb je het Entertainment- of Top-pakket? Dan ontvang je vanaf 1 mei erotiekzender Private Spice, die het huidige Daring!TV zal vervangen. In tegenstelling tot Daring!TV, dat alleen tussen 0:15 en 6.00 uur wordt doorgegeven, zendt het nieuwe Private Spice (met ingang van 15 mei) 24 uur per dag uit. Vanaf 15 mei wordt Private Spice in MPEG4 doorgegeven, wat betekent dat je een HD-ontvanger nodig hebt om naar deze zender te kunnen kijken.
Omdat Private Spice vanaf 15 mei 24 uur per dag uitzendt, raden we je aan om voor die tijd gebruik te maken van het kinderslot op je ontvanger, zodat je deze zender afschermt tegen ongewenst (mee)kijken.
Je vindt Private Spice op de oude positie van Daring! TV, op nummer 265.

Eurosport 2 vanaf 1 juli in HD
De tweede zender van Eurosport, Eurosport 2 zal vanaf 1 juli ook in HD gaan uitzenden. Eurosport 2 HD vind je vanaf 1 juli in de HD-zenderlijst op kanaal 38. De zender gaat in de lucht via ASTRA 23,5 12109.00 H 27500 3/4. 
Eurosport 2 HD is te ontvangen met een HDTV-pakket.
 

Maak tijdig een afspraak zodat wij ook uw ontvaner kunnen voorzien van de laatste wijzigingen. Deze aanpassingen hebben ook invloed op mensen welke gebruik maken van een ontvanger welke in de TV zit ingebouwd.

Wij zijn niet aansprakelijk voor storingen welke kunnen ontstaan wanneer u zelf een fout maakt bij het inscannen van de nieuwe wijzigingen.

Maak een afspraak

 

Nieuws

 • Inschrijf avonden Glasvezel buitenaf
  Wij staan de komende weken op...
  Lees meer >>
 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Zenderaanpassingen
  Symboolrate wordt....
  Lees meer >>

Openingstijden

Openingstijden van de winkel:
ma t/m do van 13:00 - 18:00
vrij van 13:00 - 21:00
za van 09:00 - 16:00


Tel.: 0495 - 631257

Storingen melden

Ons verzorgingsgebied

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen 
  spoedig weer hier